Dönts jólKucsák László, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke is köszöntötte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal rendezvényére érkező diákokat Nyíregyházán a Continetal Arénában. A szakképzéshez erősen köthető pályaválasztási kiállítás nagy hagyományokkal bír a megyeszékhelyen, ennek megfelelően ismét mintegy ezer látogatónak mutatkozhattak be a térség kis- és nagyvállalatai, valamint a Nyíregyházi Szakképzési Centrum tagintézményei. Tovább >>


Kucsák László, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke is köszöntötte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal rendezvényére érkező diákokat Nyíregyházán a Continetal Arénában. A szakképzéshez erősen köthető pályaválasztási kiállítás nagy hagyományokkal bír a megyeszékhelyen, ennek megfelelően ismét mintegy ezer látogatónak mutatkozhattak be a térség kis- és nagyvállalatai, valamint a Nyíregyházi Szakképzési Centrum tagintézményei.

– A jó irány kiválasztásához kellenek az iskolák és a vállalkozások, de rátok is szükség van, kedves fiatalok! – szólította meg a pályaválasztási kiállítás célközönségét Román István. A kormánymegbízott szerint, ha egy jó szakmát választ valaki, nagy eséllyel talál magának az iskola elvégzése után munkahelyet. – Az első döntés legyen a jó döntés! – biztatta a rendezvényen szép számmal megjelent fiatalokat Dr. Román István.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő egyaránt kiemelte megszólalásában, hogy a megyeszékhely minden lehetőséget meg tud adni azoknak a diákoknak, akik szakmát szeretnének tanulni, akik szakemberré szeretnének válni.

Dr. Karakó László, a munkaerőpiaci reform végrehajtásának előmozdításáért felelős miniszteri biztos röviden bemutatta azt az országos lefedettségű programot, amely állami eszközökkel igyekszik a szakképzést a munkaerőpiaci igényekhez igazítani. Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy a kormányhivatal pályaválasztási kiállítására minden korábbinál többen látogattak el, az idei látogatószám az eddigi legmagasabb. Beszédének legfontosabb eleme egybecsengett az Innovációs és Technológiai Minisztérium stratégiai üzenetével: Egy jó szakma felér egy diplomával.

– Örömmel tapasztalom, hogy ennyi fiatal és ilyen sok kiállító eljött erre a rendezvényre. Ma már a digitalizáció, a robotika mindennapos jelenség a munkaerőpiacon és a munkahelyeken, az ezek megfelelő használatához szükséges tudás megszerezhető a képzőintézményekben. A magyar gazdaságnak szüksége van a képzett munkaerőre! – zárta a köszöntők sorát Kucsák László, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke.

Fotók: Szarka Lajos