Országos Szakképzési Tanévnyitó 2019Kucsák László, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke nyitotta meg 2019. október 8-án az Építsd a jövőd! Építőipari szakmai találkozó központi rendezvényét, melynek idén a „SzakMÁzz” Pályaválasztási Kiállítás adott otthont.   Tovább >>


Kucsák László, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke nyitotta meg 2019. október 8-án az Építsd a jövőd! Építőipari szakmai találkozó központi rendezvényét, melynek idén a „SzakMÁzz” Pályaválasztási Kiállítás adott otthont.

A nagyszabású pályaorientációs rendezvény Budapest Főváros Kormányhivatala, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal együttműködésével valósulhatott meg.

A Hungexpo területén megrendezett eseményre már az első napon több ezer érdeklődő fiatal látogatott el. Kucsák László megnyitóbeszédében kiemelte, hogy a szakképzéssel szemben támasztott követelmények és elvárások az utóbbi években jelentősen megnövekedtek. Ágazatspecifikus igények jelentek meg, amelyeket a szakképzésnek ki kell szolgálnia.

- Aki körülnéz a standokon, láthatja, hogy minden korábbinál nagyobb igény van a szakképzett, naprakész tudással rendelkező munkaerőre. Nekünk pedig az a feladatunk, hogy vállalati partnereinkkel együtt olyan képzést nyújtsunk, amely végén mindenki elégedett lehet: az új munkavállalót alkalmazó cég, a frissen végzett fiatal munkaerő és maga a szakképzési centrum is. - hangsúlyozta a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke.

Az Építsd a jövőd! Építőipari szakmai találkozó immáron négyéves hagyománnyal rendelkező pályaorientációs esemény. A szervezők bemutatják, mennyi lehetőség rejlik az építőiparban - a hagyományos technológiáktól a legmodernebb megoldásokig. Az ország nyolc pontján segítik a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló, érdeklődő fiatalokat a megfelelő szakma kiválasztásában. Építsd a jövőd! Építsük együtt közös jövőnket!