IMG 482800„Erő és útirány a pedagógusi hitvallásban” – ez volt a vezérfonala az I. Kisvárdai Köznevelési Konferenciának, melyen országosan ismert és elismert közoktatási szakemberek, szakértők, vezetők, pedagógusok, óvodapedagógusok adtak minden jelen lévő számára értékes információkkal gazdagított előadásokat. A szakmai találkozón köszöntőt mondott Kucsák László a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke.

A konferencián részt vettek a helyi és térségi oktatási intézmények vezetői, pedagógusai. Az esemény lehetőséget adott a köznevelés különböző színtereinek megismerésére, tapasztalatok cseréjére. Mindezt, egy minden szegmensében folyamatosan fejlődő, az oktatás számos formáját (bölcsőde-óvoda-általános iskola-gimnázium-szakgimnázium-egyetem) magas szakmai színvonalon ellátó iskolavárosban, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán.Tovább »


„Erő és útirány a pedagógusi hitvallásban” – ez volt a vezérfonala az I. Kisvárdai Köznevelési Konferenciának, melyen országosan ismert és elismert közoktatási szakemberek, szakértők, vezetők, pedagógusok, óvodapedagógusok adtak minden jelen lévő számára értékes információkkal gazdagított előadásokat. A szakmai találkozón köszöntőt mondott Kucsák László a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke.

A konferencián részt vettek a helyi és térségi oktatási intézmények vezetői, pedagógusai. Az esemény lehetőséget adott a köznevelés különböző színtereinek megismerésére, tapasztalatok cseréjére. Mindezt, egy minden szegmensében folyamatosan fejlődő, az oktatás számos formáját (bölcsőde-óvoda-általános iskola-gimnázium-szakgimnázium-egyetem) magas szakmai színvonalon ellátó iskolavárosban, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán.

Az előadások sorát „Küldetés-hivatás-hivatal” címmel, Dr. Gloviczki Zoltán nyitotta meg, aki – öt gyermekes szülőként, húsz éven keresztül tanító pedagógusként, és az Oktatási Hivatal elnökeként – személyes tapasztalatain alapuló előadásában mintegy „arcot adott” az általa elnökölt intézménynek. A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke Horváth Péter, a kar feladatát és lehetőségeit mutatta be, majd Kucsák László, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke, a szakképzési rendszer fejlesztéséért felelős miniszteri biztos köszöntötte a jelenlévőket és üdvözölte a konferencia megvalósítását. Egy oktatási konferenciáról nem hiányozhat a Klebelsberg Központ képviselete sem, amelynek működéséről, illetve a tankerületi központokkal való kapcsolatáról maga az elnök-asszony, és mint a nemzeti alaptanterv megújításáért felelős miniszteri biztos, Hajnal Gabriella tartott előadást.

A konferencián, mint köznevelési szakértő tartott előadást a modern óvodáról, a XXI. századi óvodapedagógusokról Mudriné Resku Szilvia. A hivatásáért rajongó, magas szakmai tudással bíró, Oscar-díjas kisvárdai óvodapedagógus a szeretetet, a segítségnyújtást, az elesettebbek felkarolását tűzte zászlajára, hogy kellő időben erőt adjon ahhoz, hogy jókor, jót tegyen másokkal, a legifjabb generáció érdekeit szolgálva. Pedagógiai munkáját a hagyomány mély tisztelete mellett az innováció, a fejlesztés, a horizontális tudásátadás és a pedagógustársai érdekeinek képviselete jellemzi, miközben folyamatosan képezi magát.

„A pedagógus, mint erő megjelenése a törvényhozásban az NPK lehetőségei által.” - erről már Iszák Tibor, a Nemzeti Pedagógus Kar alelnöke, Sonkád község polgármestere tájékoztatta a jelenlévőket, majd ismét egy kisvárdai szakember, Bíró Gábor állt a pulpitusra. A Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium igazgatója a pedagógiai paradigmaváltás folyamatában végbemenő vezetői szerepről osztotta meg személyes tapasztalataiból is merített szakmai gondolatait. Constantinovits Milán, a Mathiás Corvinus Collégium szakmai vezetője, az egyedi, fiatal tehetségprogram által adott válaszokat a közoktatás különböző kihívásaira, továbbá irányokat mutatott a szakma olykor szűk tereinek tágítására.

A köznevelési konferencia egy szinte mindenki által ismert és elismert előadóval, Balatoni Józseffel, alias Jocó bácsival, az ország népszerű tetkós történelem tanárával zárult. Számtalan helyen dolgozik, de mindenek előtt tanár a fővárosi Kontyfa utcai iskolában, kiemelt szakértője a Felelős Szülők Iskolája csapatának, számos élmény alapú oktatással, szemléletformálással kapcsolatos projektben vesz részt, író, blogger, vlogger. Előadásában saját módszereiről mesélt, fotókkal szemléltetve azokat.

Forrás: frissmedia.hu

Kucsak Laszlo_Kisvarda_konferencia