Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter 2019. január 1-jétől határozatlan időre Kucsák Lászlót nevezte ki a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnökének, aki az erről szóló okiratot a mai napon vette át a minisztertől. Az új vezető tevékenységének elsődleges célja a szakképzés és a felnőttképzés további fejlesztése, a 21. századi szakképzés megvalósítása. Tovább »


Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter 2019. január 1-jétől határozatlan időre Kucsák Lászlót nevezte ki a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnökének, aki az erről szóló okiratot a mai napon vette át a minisztertől. Az új vezető tevékenységének elsődleges célja a szakképzés és a felnőttképzés további fejlesztése, a 21. századi szakképzés megvalósítása.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalban 2019. január 16-án a miniszter Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár asszony jelenlétében adta át a hivatalos dokumentumot.

A Hivatal középirányító szervként támogatja a szakképzési centrumok működését. A kormányzat célja, hogy a szakképzés társadalmi elfogadottsága megegyezzen a gimnáziumokéval, és így egymás pozícióit erősítve egyenrangú versenytársakká váljanak.

Kucsák László szakképzési rendszer fejlesztéséért felelős miniszteri biztos két évtizedes intézményvezetői gyakorlattal rendelkező pedagógus. 2006-tól a Fővárosi Közgyűlés Oktatási Bizottságának alelnöke, parlamenti képviselőként az Oktatási Bizottság tagja, majd a Kulturális Bizottság alelnöke volt.

NSZFH Kommunikáció