RRF-2.2.2-23-2023-00019 kiemelt projekt
RRF-2.2.2-23 – 21. századi szakképző intézményfejlesztési program szakmai támogatása


A kiemelt projekt Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervében (a továbbiakban: HET) szereplő „Magasan képzett versenyképes munkaerő komponens” keretében valósul meg.

A „21. századi szakképző intézményfejlesztési program” egy komplex fejlesztési program. Magában foglalja az épületek energetikai fejlesztését, megújuló energiaforrások használatát biztosító rendszerek kiépítését, tanműhelyek fejlesztését, oktatási terek átalakítását, korszerű oktatástechnikai, a szakmai oktatást szolgáló eszközök, informatikai és tárgyi eszközök (pl. padok, szekrények) megújítását, épületek energetikai fejlesztését, megújuló energiaforrások használatát biztosító rendszerek kiépítését. Az eszközfejlesztések révén javul az intézményekben folyó szakmai képzés színvonala, a korszerű szakmai tudás megszerzését a szakmai képzésben használt eszközpark megújítása biztosítja, ami a szakmai képzés minőségének javulásához járul hozzá.

A konstrukció keretében 19 projekt valósul meg. A 19. Szakmai Támogató projekt keretében a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal konzorciumvezetőként biztosítja a Kulturális és Innovációs Minisztérium (a továbbiakban: KIM) fenntartásában lévő 18 szakképzési centrum által megvalósítandó projektek egységes elvek mentén történő szakmai, projektmenedzsment és pénzügyi támogatását, szakmai és központi koordinálását, és ellenőrzi a dimenziókódok felhasználásának felhívás szerinti teljesítését a HET-ben rögzített vállalások teljesülésének biztosítása érdekében. Jelen projekt feladata a konstrukció keretében támogatásban részesített szakképzési centrumok mellett a KIM fenntartása alá tartozó további szakképzési centrumok, illetve az egyéb fenntartású, ideértve az egyéb állami és a nem állami fenntartású szakképző intézmények általános informatikai eszközellátottságának fejlesztése a HET digitális célkitűzéséhez történő hozzájárulás érdekében.

A beruházás elsődleges célja a társadalmi felzárkóztatás elősegítése a jól képzett és a XXI. század kihívásaira felkészített munkaerő révén, amelynek egyik legjelentősebb színtere a szakképzés. A fejlesztések biztosítják a modern oktatási és képzési infrastruktúrát, amely illeszkedik az elmúlt évek során fejlesztett és modernizált képzési struktúrához és módszertanokhoz.

A projekt végrehajtása a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal, valamint konzorciumi partnere, a Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Kft., illetve külön projekt keretében a konstrukció megvalósítására bevont szakképzési centrumok együttműködésével kerül sor.

Projekt azonosítószáma: RRF-2.2.2-23-2023-00019
Projekt elnevezése: RRF-2.2.2-23 – 21. századi szakképző intézményfejlesztési program szakmai támogatása
Támogatási összeg: 3 966 931 536 Ft
Finanszírozási alap: XIX. Uniós Fejlesztések fejezet 3. Központi Kezelésű előirányzatok, 10. Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF)
Megvalósítási időtartama: 2022.12.01 – 2026.03.31.
Kedvezményezett neve: Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal

A projekt konzorciumban valósult meg.

Konzorciumvezető: Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal

Konzorciumi partner: Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Kft.

Kapcsolat:
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal

RRF-2.2.2-23-2023-00019
RRF-2.2.2-23 – 21. századi szakképző intézményfejlesztési program szakmai támogatása
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1089 Budapest, Baross u. 133.