Sikeresen lezárultak az őszi időszak szakmai vizsgái is, amelyek már szinte teljes egészében interaktív formában valósultak meg. A szakmai elméleti vizsgák esetében a papíralapú számonkéréseket májustól váltották fel a számítógépen végezhető, interaktív vizsgák.
Októberben 130 szakmában összesen 6655-en tettek vizsgát az ország egész területén, ebből 6223-an már digitális formában. Egyedül a kifutó rendszerű szakmák képeznek kivételt az elektronikus vizsgarendszer alól.
A digitális fejlesztéssel a vizsgák teljesen papírmentessé, a kiértékelések pedig gyorsabbá váltak. A tapasztalatok az őszi időszakban is pozitívak, a feladatok kitöltése mindenhol zökkenőmentesen zajlott.

Októberben legtöbben villanyszerelő szakmában vizsgáztak (825 fő), a második legnépszerűbb a kereskedelmi értékesítő (518 fő), míg a harmadik helyen a gépi és CNC forgácsoló szakma (246 fő) végzett. Emellett sokan vizsgáztak pincér-vendégtéri szakember, cukrász, logisztikai technikus és burkoló szakmákból is.

Az elméleti interaktív vizsgákat a 2020-ban bevezetett projektvizsga forma egészíti ki, amely az új szakképzési rendszerben már egy komplex gyakorlatorientált számonkérést jelent projektfeladatok megvalósításán keresztül.