Az I. fordulóban, az interaktív elődöntő feladatait a diákok a saját iskoláikban írták meg január 30. és február 1. között, míg a II. fordulót, azaz az írásbeli döntőt március 1-jén a vármegyénként kijelölt szakképzési centrumok valósították meg. A III. fordulót – a szóbeli döntőt – a Szolnoki Szakképzési Centrum rendezte meg április 3–5. között.

A versenyt lezáró ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadóra 2023. április 14-én került sor a Szolnoki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Technikumában, közel 300 fő részvételével. A diákokat dr. Magyar Zita, az NSZFH elnöke, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal képviseletében dr. Berkó Attila főispán, Szalay Ferenc Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Hicsó György, a Szolnoki Szakképzési Centrum kancellárja köszöntötte. Elnök Asszony beszédében kiemelte a versenyzők által elért eredmények fontosságát, nemcsak a továbbtanulás, hanem a munkaerőpiacon való elhelyezkedés szempontjából is.

Az eredményhirdetésre azok a diákok kaptak meghívást, akik a három forduló után az egyes vizsgatantárgyakból az első három helyen végeztek. A tárgyjutalmon és az oklevélen kívül a legjobbak felsőoktatási felvételi többletpontokat is szereztek, amelyek segítségével könnyebben bejuthatnak az általuk választott egyetemre, főiskolára.

A versenyt a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szervezte meg.