Tagok

  • Csányi Róbert elnök
  • Andrássy Katalin
  • Dr. Bucskóné Szabari Judit
  • Horváth Miklós
  • Dr. Kőfalvi Tamás
  • Markhard József


Tájékoztató – Ajánlási lista


A felnőttképzési tevékenység folytatásához szükséges engedélyezési eljárásra és követelményrendszerre, a felnőttképzést folytató intézmények nyilvántartásának vezetésére, valamint a felnőttképzést folytató intézmények ellenőrzésről szóló 393/2013. (XI. 12.) Korm. rendelet 14. § (1) bekezdése alapján 2014. július 15-től a képzési program előzetes minősítését azon szakértő végezheti, aki szerepel a Pest Megyei Kormányhivatal által vezetett ajánlási listán és akinek a felnőttképzési szakértői vagy felnőttképzési programszakértői nyilvántartásban szereplő szakterülete igazodik a képzési program szakmai tartalmához. A „D” képzési körben a listán szereplő valamennyi szakértő jogosult a képzési programok előzetes minősítésére. A lista letölthető a Pest Megyei Kormányhivatal honlapján a http://www.kormanyhivatal.hu/hu/pest/szervezeti-egysegek-elerhetosegei/szakkepzesi-es-felnottkepzesi-foosztaly/felnottkepzesi-osztaly/kapcsolodo-anyagok-felnottkepzes/nyilvantartasok linkről.

Az ajánlási listára felkerülhet az a szakértő,

  • aki benyújtja ez iránti kérelmét, és szakmai gyakorlatát igazoló dokumentumát, valamint
  • akinek a felnőttképzési szakértői vagy felnőttképzési programszakértői nyilvántartásban szereplő szakterülete igazodik a képzési program szakmai tartalmához és
    • 5 éves szakmai gyakorlattal rendelkezik
      a felnőttképzési minőségbiztosítás területen, vagy
      felnőttképzési oktatási, gyakorlatvezetési, oktatásszervezési, mérési-értékelési területek valamelyikén, vagy
    • rendelkezik szakirányú képzési program- vagy tananyag fejlesztési, szakértői vagy lektorálási referenciákkal (legalább 2 db).


A szükséges dokumentumokat az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kell eljuttatni, ami az alábbiakat tartalmazza:

  • a kitöltött kérelmet,
  • a szakmai gyakorlatot igazoló dokumentumot, vagy dokumentumokat (maximum 5 db).


Letöltés:


Amennyiben a FAT programakkreditációs szakértői megbízásait kívánja az előzetes minősítésre jogosító ajánlási listára történő felkerüléshez szükséges referenciaként felhasználni, kérjük részünkre az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre küldött levélben jelezze, ebben az esetben nem szükséges külön igazolást benyújtania, arról az NSZFH gondoskodik.



Minőségbiztosítási rendszer


A felnőttképzési minőségbiztosítási keretrendszerről, valamint a Felnőttképzési Szakértői Bizottság tagjairól, feladatairól és működésének részletes szabályairól szóló 58/2013. (XII. 13.) NGM rendelet 4. § (1) bekezdése értelmében minőségbiztosítási rendszer keretrendszernek való megfeleltethetőségére irányuló kérelem az FSZB-hez nyújtható be, az itt megtalálható űrlap kitöltésével.

Kérelmet a minőségbiztosítási rendszer kidolgozója, tulajdonosa vagy annak alkalmazását tanúsító jogi személy nyújthat be. A kérelem benyújtásával egyidőben nyilatkozni kell arról, hogy a kérelmet milyen minőségben nyújtja be. Amennyiben a kérelméhez csatolt minőségbiztosítási rendszernek nem kidolgozója, vagy tulajdonosa, a minőségbiztosítási rendszer felhasználásáról szóló szerződést csatolni szükséges.

A kérelemhez csatolandó mellékletek:


A felnőttképzést folytató intézmény minőségbiztosítási rendszerének tartalmi elemeit a felnőttképzési minőségbiztosítási keretrendszerről, valamint a Felnőttképzési Szakértői Bizottság tagjairól, feladatairól és működésének részletes szabályairól szóló 58/2013. (XII. 13.) NGM rendelet 2. § (3) bekezdése tartalmazza.

A kérelmet és mellékleteit elektronikus úton „Minőségbiztosítási rendszer” tárgy megjelöléssel kell eljuttatni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.